INSPIRATION

Här hittar du hälsoartiklar, blogginlägg och inlägg på sociala medier. Låt dig inspireras av olika hälsotips, ta del av de senaste trenderna och läs djupgående analyser om allt inom träning, kost och hälsa.

Kroppens största muskel, rumpan! Det kan vara lätt att glömma av rumpan i träningen, men rumpan (sätesmuskulaturen) är kroppens största muskel och har en oerhört viktig funktion. En stark rumpa bidrar bland annat till minskad belastning på ländryggen och kan därför bidra till en minskad skaderisk. Här är tre effektiva övningar för en starkare rumpa.

Läs hela inlägget »

Starka, uthålliga och flexibla magmuskler är a och o för en hälsosam kropp. Magmusklerna tillsammans med ryggmusklerna håller ihop kroppen och är avgörande för att bland annat hålla skador borta. Här är 4 effektiva övningar för de inre och yttre magmusklerna.

Läs hela inlägget »

Smärta är något vi alla upplever vid olika tillfällen i livet. Smärta är i många fall förknippat med rörelse samt med vila som åtgärd. Hur väl stämmer detta? Vad innebär egentligen smärta? Och är verkligen vila den bästa åtgärden?

Läs hela inlägget »

Vill du ha en bra guide för att komma igång med mental träning? Då ska du spana in @coachjohansson på Instagram där det nu ligger ute fem olika övningar, fem dagar i rad där du får grundläggande tips och råd för att komma igång med den mentala träningen.

Läs hela inlägget »

Det blir allt vanligare med glutenfria alternativ. Det går numera att köpa glutenfri pizza, pasta, bröd och müsli. Men är en glutenfri kost enbart för glutenintoleranta personer eller finns det fördelar att äta glutenfritt även om du tål gluten?

Läs hela inlägget »

Hur ofta kollar du vilket land maten du handlar kommer från? Om du är som de flesta andra där detta inte är något du brukar göra kan det vara dags att tänka om. Att ha närhet till matvaror är nämligen viktigt för både dig och miljön.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kost hälsa

En stark motivation är a och o för att orka träna, äta nyttigt och för en lyckad hälsoförändring. Men hur skapar man en stark motivationskraft?

Läs hela inlägget »

När eleverna återgår till normal skolgång med daglig undervisning på plats är frågan om inte ämnena bör ses över? I ett samhälle där psykisk ohälsa blir allt vanligare är avsaknaden av undervisning, hjälpmedel och mental träning oförståelig.

​​​​​​​Konstant uppkopplade med mobiltelefonerna i händerna i ett samhälle som skakats om av en pandemi. Undervisning på distans med inställd idrott och minskade sociala tillställningar. Ja, det är många och stora förändringar som skett för barn och ungdomar på kort tid. Det har gått så snabbt att det är stor skillnad på dagens skolmiljö jämfört med skolmiljön för 15 år sedan.

Läs hela inlägget »

Våren är här! Med värmen kommer förutom den där extra glädjen även möjligheterna till olika varianter av uteträning. Med naturen som redskap finns det mängder med olika träningssätt.

Läs hela inlägget »

Våren är här för att stanna! Och vad väntar runt hörnet efter våren? Jo, sommaren såklart. Sol, värme, bad och bättre tider. Det behöver vi alla nu. Men när sommaren kommer kommer även viljan att kunna känna sig bekväm med sig själv och sin egen kropp. Det kan vara en knepig resa att hitta sommarformen. Så här kommer 5 tips för en lyckad och hälsosam resa mot sommarformen.

Läs hela inlägget »
Etiketter: träning kost sommarform

SOCIALA MEDIER

Facebook

Instagram

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.