INSPIRATION

Här hittar du hälsoartiklar, blogginlägg och inlägg på sociala medier. Låt dig inspireras av olika hälsotips, ta del av de senaste trenderna och läs djupgående analyser om allt inom träning, kost och hälsa.

ARTIKLAR

Vill du ha en bra guide för att komma igång med mental träning? Då ska du spana in @coachjohansson på Instagram där det nu ligger ute fem olika övningar, fem dagar i rad där du får grundläggande tips och råd för att komma igång med den mentala träningen.

Läs hela inlägget »

Det blir allt vanligare med glutenfria alternativ. Det går numera att köpa glutenfri pizza, pasta, bröd och müsli. Men är en glutenfri kost enbart för glutenintoleranta personer eller finns det fördelar att äta glutenfritt även om du tål gluten?

Läs hela inlägget »

Hur ofta kollar du vilket land maten du handlar kommer från? Om du är som de flesta andra där detta inte är något du brukar göra kan det vara dags att tänka om. Att ha närhet till matvaror är nämligen viktigt för både dig och miljön.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kost hälsa

En stark motivation är a och o för att orka träna, äta nyttigt och för en lyckad hälsoförändring. Men hur skapar man en stark motivationskraft?

Läs hela inlägget »

När eleverna återgår till normal skolgång med daglig undervisning på plats är frågan om inte ämnena bör ses över? I ett samhälle där psykisk ohälsa blir allt vanligare är avsaknaden av undervisning, hjälpmedel och mental träning oförståelig.

​​​​​​​Konstant uppkopplade med mobiltelefonerna i händerna i ett samhälle som skakats om av en pandemi. Undervisning på distans med inställd idrott och minskade sociala tillställningar. Ja, det är många och stora förändringar som skett för barn och ungdomar på kort tid. Det har gått så snabbt att det är stor skillnad på dagens skolmiljö jämfört med skolmiljön för 15 år sedan.

Läs hela inlägget »

Våren är här! Med värmen kommer förutom den där extra glädjen även möjligheterna till olika varianter av uteträning. Med naturen som redskap finns det mängder med olika träningssätt.

Läs hela inlägget »

Våren är här för att stanna! Och vad väntar runt hörnet efter våren? Jo, sommaren såklart. Sol, värme, bad och bättre tider. Det behöver vi alla nu. Men när sommaren kommer kommer även viljan att kunna känna sig bekväm med sig själv och sin egen kropp. Det kan vara en knepig resa att hitta sommarformen. Så här kommer 5 tips för en lyckad och hälsosam resa mot sommarformen.

Läs hela inlägget »
Etiketter: träning kost sommarform

För ungefär ett år sedan tog sig covid-19-pandemin till Sverige på allvar. Pandemin har sedan dess påverkat alla på ett eller annat sätt. Vi ser det dagliga dödsantalet, restriktionerna har stängt ner det mesta, skolorna har under lång tid till stor del varit stängda och många har jobbat hemifrån under en längre period. Att allt detta kommer att få konsekvenser för samhället är de flesta medvetna om. Men vad innebär detta för vår psykiska hälsa? Och är det något vi kan påverka?

Läs hela inlägget »

Väljer du bilen istället för att gå? Tar du hissen istället för trapporna? Och fastnar du i soffan på kvällarna istället för att ta en promenad? Då finns det anledning till att tänka om. Att ta dagliga promenader har många positiva hälsoeffekter som till och med kan förlänga livet.

Läs hela inlägget »

SOCIALA MEDIER

Facebook

Instagram

5 dagars mental träning 🙏 En långhelg väntar! Vad passar då bättre än att investera några minuter varje dag till mental träning? 🧘 I kampen mot psykisk ohälsa kommer jag under 5 dagar att lägga ut fem olika mentala träningsvideos. I dessa kommer jag att guida er som vill hänga med genom några olika sätt att träna det mentala för att minska på stress, oro, ångest, depression, nedstämdhet och andra mentala blockar. Det är tyvärr vanligare än någonsin med psykisk ohälsa där det fortfarande är ett stort problem med att få rätt hjälp. Mental träning är ett effektivt sätt att förbättra den psykiska hälsan. Mental träning är precis som det låter. Det är ett sätt att träna upp det mentala för att lättare kunna hantera starka känslor och på så sätt undvika att dessa tar över. Så dela, gilla och tagga gärna en vän som du skulle unna lite mental träning och avkoppling. Övningarna kommer att vara runt 10 minuter. Du behöver ingenting för att förbereda dig utan hitta en plats där du kan få vara ifred under några minuter och stäng av alla störningsmoment runt omkring så tar vi oss igenom den här mentala boosten tillsammans. Du, jag och alla runtom i Sverige tillsammans mot en minskad psykisk ohälsa och en starkare mental hälsa. 🙏🙌🧘 ________________________________ Om du vill ha personlig mental träningscoachning utifrån dina behov så skicka ett dm så hjälper jag dig. 👋 ________________________________ hälsocoachning.se 👈 ________________________________ #mentalträning #mentalhälsa #psykiskohälsa #psykiskhälsa #hälsa #stress #oro #ångest #depression #hälsocoach #hälsocoachning.se #mindfulness #meditation #qigong #kroppsscanning #motverkapsykiskohälsa #stärkadenmentalahälsan #onlinecoach #coachningonline #mentalcoach #5dagarsmentalträning #stark #kropp #knopp #mentalablockar #bättrehälsa #avkoppling #guidadmeditation #stresshantering #pratapsykiskohälsa
Vet du vad du vill uppnå men inte hur? 🏃🏋️ På hälsocoachning.se får du hjälp med träningen, kosten och den mentala hälsan utifrån dina förutsättningar, behov och mål - smidigt online. Börja resan mot dina mål. Kom igång redan idag! 👊 ______________________________ Du hittar länk till hälsocoachning.se i min bio. ______________________________ #träningsprogram #träningsövning #träning #träna #träningsövningar #hälsa #gymträning #fitness #movementculture #fit #motivation #träningsmotivation #träningsinspiration #styrketräning #movement #rörelse #motion #viktresa #hälsocoachning.se #hälsosam #måbra #folkhälsa #personligtränare #pt #ptonline #hälsocoach #onlinecoach #kommaigång #hemmaträning #viktnedgång